Sinds 2018 maak ik, soms, deze Podcast. Het idee is geboren toen ik begon aan the Daily Stoïc van Ryan Holiday. De dagelijkse citaten hielpen mij om mijn dag rustig en helder te beginnen.

Op een gegeven moment interpreteerde ik een citaat anders dan Ryan en besloot ik dit op te schrijven en, later, op te nemen. In eerste instantie deed ik deed zeer regelmatig onder de noemer “Stoïcijnse Gedachtes”, maar na 3 maanden dagelijks opnemen verzwakte mijn focus.

Tot ik een mailtje kreeg van een luisteraar die aangaf dat ze erg veel aan mijn opnames had. Toen ging ik kijken naar mijn podcast en zag ik dat afleveringen meer dan 4000x beluisterd waren.

Wat ik deed helpt mensen! Hoe gaaf! Ik pak dit nu weer op. Als eerste door alle opnames te verbeteren – kortom de eerste 80+ opnames zijn oude afleveringen in een nieuwe stijl – met nieuwe ondersteunende muziek, nieuwe video’s op het YouTube kanaal en alle opnames worden opnieuw uitgebracht op de diverse Podcast platformen, zoals Spotify.

Het doel en mijn visie

Deze podcast wil anderen helpen om hun gedachtes en perceptie van de wereld te ordenen. Om ze te helpen om met tegenstrijdige interpretaties en belangen om te gaan.

Dit kan alleen door te leren door de woorden en acties van anderen te leren interpreteren in context en met intentie. Wanneer wij de standpunten van anderen leren begrijpen en opnemen in onze perceptie van de kunnen wij vooruitgang boeken en onszelf ontwikkelen.

Stoïcisme is een middel om dit te leren en in ons leven toe te kunnen passen en zo een leven te kunnen leiden dat ons gelukkig maakt en houdt door makkelijker te kunnen beoordelen of iets relevant en waardevol voor ons is.

Waarom deze podcast?

Mijn naam is Hervé Maas en ik ben niemand bijzonders. Gewoon iemand die Stoïcisme interessant vind en he tis gaan gebruiken om mijn eigen leven te verbeteren.

Toen in November 2016 mijn moeder overleed na 7 jaar ziekte was is niet mezelf. Ik voelde me altijd gejaagd en hoewel mijn leven niet volkomen k** was. Waren er genoeg dingen verkeerd om elke dag dood moe thuis te komen. Dit heb ik nog ruim 2 jaar volgehouden.

Stoïcisme was in die tijd voor mij een kruk om mezelf overeind te houden. Maar dit werd steeds zwaarder, als ik achteraf gezien eerlijk ben. Had ik echt hulp nodig. Pas in Februari 2019 heb ik die hulp gezocht en gekregen.

Met tot gevolg dat mijn hele leven is verandert. Of het beter is, weet ik nog niet, daarvoor leef ik nog te kort met mijn huidige, meer genuanceerde opvattingen.

Mijn leven nu

Inmiddels ben ik voor mezelf begonnen. Ik ben nu ruim 10 jaar Digital Marketer en Growth Hacker. Dit houdt in dat ik promotie campagnes ontwikkel voor digitale distributie, zoals podcasts.

Waar ik in mijn ‘burn-out periode’ werkte voor de Ziggo’s en L’Oréal’s van de wereld. Werk ik nu voor mensen en bedrijven die een echt doel hebben. Een doel dat groter is dan ‘de aandeelhouders blij maken’, wat het echte doel is van dat soort bedrijven.

Mijn partner, Kimberly Alkemade, is paraatleet en kwam in November 2019 voor het eerst uit voor Nederland op het WK Para Atletiek in Dubai op de 100- en 200 meter sprint inde klasse T64. Waarbij ze respectievelijk Brons en Zilver behaalde.

Stoïcisme helpt haar ook om tot top prestaties te komen. Die oude Grieken en Romeinen waren nog niet zo gek.

Stoïcijnse Gedachtes
op Ma,Wo,Vr ochtend

Iedere maandag, woensdag en vrijdag publiceer ik een nieuwe Stoïcijnse Gedachtes.

Wil je reageren?

Via de Anchor.fm-app kan je een bericht achterlaten. Of mail mij.

Beluister/Bekijk

Spotify | YouTube

Dit ben ik

Hervé Maas

Hervé Maas

Nu moet ik natuurlijk wel echt vertellen wie ik ben….niet wat ik doe.

Goed, ik ben een leergierig persoon die vaak een mening heeft over wat hij ziet en ervaart. Vruuger, toen de pliessie nog op verkens ree, stelde ik mijn meningen zelden bij. Ze voelde als in steen gegoten voor anderen en mezelf.

Tegenwoordig heb ik nog steeds meningen, maar weet ik dat ik deze moet aanpassen wanneer er nieuwe informatie is. Hier word ik ook steeds beter in, maar ik ben nog absoluut niet uitgeleerd.

Van het maken van deze podcast leer ik steeds beter te begrijpen dat ik bijna niets weet en dat ik nog veel te leren heb.

Nuanced Podcast

Beluister nu!

via Spotify, YouTube of waar jij je podcasts ook beluistert.